Japp då har man bakat.
Och hej och hå så gott det blev.
Ett LCHF bröd.
Utan en gnutta mjöl och helt utan socker.
Jag blev helt kär.
Mumms fillibabba.
Nästan lite för gott.
Så i dag blev det 2 st mackor med makrill till frukost.
"Mackoman" som jag är så var jag i himmelriket.
Så nu var det lilla problemet löst.
Framtiden är räddad.
Och här kommer receptet.
LCHF-bröd med linfrön och mandel
1 bröd:
2 dl mandel
2 dl helt linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g) eller solrosfrön
250 g kesella, 10 %
6 ägg
Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskivan
monterad i matberedaren. Mixa linfröna i en mixer och
häll i fiberhusk. Häll över den malda mandeln och de
krossade linfröna i en bunke. Tillsätt bakpulver, salt,
brödkryddor och valnötter/ solrosfröna. Blanda runt.
Häll i kesella och ägg. Rör runt ordentligt så att allt
blandas och fördela den ganska kompakta degen i
formen. Grädda i ca 60 minuter lågt i ugnen.
Klart!
Väl värt att pröva.
Efter lite inomhus fix i dag
skall jag om en stund ta en lång promenad i strålande vintersol.
Och i kväll ska det blir det galet kul...
Ha en underbar dag / Gunilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar